maandag 1 april 2013

Last van statisch haar?


Borstel je je haar door of trek je je trui uit, hoor je het helemaal knetteren en vlieigen je haren overeind of plakken ze aan je gezicht! Ik heb het dus over statisch haar. Ik heb er soms last van en vandaag geef ik tips!

Meestal heb ik last van statisch haar in de winter, maar nu is het ook nog koud en heb ik er nog steeds last van. Ook kreeg ik er een vraag over of ik tips wilde geven. Tuurlijk!

Borstelen
Kam of borstel je haar niet te vaak. Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar kies liever een borstel van nylon . Als je eerst wat haarlak op je borstel of kam spuit en dan pas je haar kamt, wordt het nog minder snel statisch. 



Verzorging
Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.

De juiste crèmespoeling kan je helpen. Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op handdoekdroog haar aanbrengt. Overdrijf niet, van te veel verzorging wordt je haar vet en slap. 

Of doe een beetje conditioner in een spuitbusje en stop deze in je handtas. Als je haar statisch is, hoef je slechts je emergency-spray uit je tas te pakken en op je haar te sprayen. Spray het alleen op de lokken, niet op de aanzet. 

Droogtrommeldoekjes
Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat de was lekker gaat ruiken en antistatisch wordt. Deze doekjes kunner er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel en uiteindes.

                                            Deze actie is al verlopen, meer als voorbeeld :)

Kleding
Draag geen synthetische kleding. Dit materiaal is statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar.

Stylen
Een beetje olie of wax kan ook helpen om je haar in bedwang te houden. Of doe een beetje glansserum in je haar of spuit haarlak over de lengtes van je haar.

Muts
Je haar was nog niet statisch toen je je muts opdeed, maar nu je hem afdoet... Honderden haren staan rechtovereind. Om dit te voorkomen, spray je haarlak in je muts of op je sjaal. Zo kun je jezelf veilig in- en uitpakken. 



Snelle oplossing
Niets bij de hand? Met water kom je ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee je haar lichtjes vochtig. Dit helpt echter maar heel even.

Mocht je 
handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

Ik hoop dat als je statisch haar hebt, wat aan deze tips hebt. 

Heb jij (vaak) last van statisch haar? En wat doe jij er aan?

liefs ,
Rabiyaa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten